Northseaadventure - Westerscheldevissen
Onderhoudsdienst Rene de Back
BTW: NL1493.22.677.B01
KvK: 22059542

Zee en Bootvisserij " North Sea Adventure " - " Westerscheldevissen " - 06-51391567

Home
Contactgegevens
Nieuws / Informatie
De Schipper
The Pirate
Asverstrooiing
Zeehonden trips
Haaien vissen
Haaien foto`s
Haaien video`s
Sharkatag
Westerscheldevissen
Vislocatie De Meerkerk
Vangstberichten
Visverhalen
Tijden en Prijslijst
Opstapdagen
Jeugdvisdag

Jeugdvisdag 2014

Jeugdvisdag 2012

Jeugdvisdag 2011
Jeugdvisdag 2010
Jeugdvisdag 2009

Jeugdvisdag 2008

Jeugdvisdag 2007

Te Koop
Foto`s
Links
Contact route Vlissingen
Contact route Breskens
 

Jeugdvisdag 2014
 

 
7e Zeeuwse Jeugdvisdag
Toffe bende, prachtig weer, mooie vis, ...

 

Wat hebben die jonge gasten geluk gehad met het weer zeg! Tussen enkele waaidagen en eindeloze regendagen in hebben ze een van de mooiste voorjaarsdagen van dit jaar meegepakt! Was het afgelopen zondag ronduit schitterend weer met een staalblauwe hemel, heerlijk zonnetje, nauwelijks wind en een zeetje zo vlak als een biljart, dan kan het contrast met vandaag haast niet groter zijn! Op het moment dat ik dit schrijf komt de regen al uren aan een stuk zonder ophouden met bakken naar beneden. Het is vandaag amper licht geweest… Het mag al eens meezitten.

Zoals afgesproken was het op zondag ochtend om 7.30 uur verzamelen geblazen aan de kade in Vlissingen. De 7e Zeeuwse Jeugdvisdag ging door en zo kwam het dat 30 jeugdige aspirant bootvissers en vissertjes stonden te trappelen van ongeduld om aan boord te gaan van een van de drie vanuit Vlissingen opererende charters: The Pirate II, Wiesje of de Nautilus. Voor veel van de opstappertjes was het schutten met de drie boten tegelijk al een eerste belevenis die ze voor het eerst in hun leven meemaakten. Je leert op school over de communicerende vaten en hoe je met dat principe met een sluis het niveauverschil van het water voor en achter de sluis kan overbruggen, het zelf van dichtbij meemaken is toch nog wat anders. Enkele minuten later zwaaide de buitendeur open en lag de weg naar zee wagenwijd open.

Iedereen werd voorzien van een spiksplinternieuwe hengel en molen die we zeer prettig hadden kunnen aankopen bij Svendsen Sport met de steun van het Fonds Stimulering Jeugdwerk van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Niks super fancy, maar gewoon door groot en klein goed hanteerbare hengels, geschikt om een deftig stuk lood weg te zetten en toch nog voldoende gevoel over te houden om leuk te vissen. De hengels werden voorzien van een originele “Meneer van Gastel”-onderlijn en beaast met de uitstekende, door Het Piertje uit Colijnsplaat en Brouwers Hengelsport uit Bergen-op-Zoom geleverde zeepieren en zagers. Ook een vers mesheft van de Seafarm is uitstekend aas waar al menig fors uitgevallen vis aan gevangen is. Vooral grote, dikke botten laten zich in deze tijd van het jaar vaak vangen aan zo’n schelpaas.

 

Vooral in de eerste uren was de visserij wat aan de taaie kant. Later op de dag zou dat een stuk beter worden en werd er naast de onvermijdelijke schar vooral tong gevangen, soms met de twee tegelijk. De tongen varieerden in formaat van een ellebooglapje voor een kleutertrui tot best flinke lappen van tegen de 40 cm. Ook een occasionele bot, wijting en gulletje passeerden de revue. Wat er naar boven kwam interesseerde die gasten eigenlijk niet zo veel, als maar vis naar boven kwam. Bij de ene lukte dat al beter dan bij de andere. Eigenlijk niks nieuws onder de zon, dat is bij de “groten” ook zo. Kijk naar de uitslag van gelijk welke wedstrijd en je ziet precies het zelfde.Maar of ze nu veel of weinig gevangen hadden, ik heb geen gezeur gehoord! Iedereen was aan het einde van de middag nog steeds erg vrolijk en uitgelaten. Dat is nu eenmaal wat zeevissen vanaf een boot met een mens doet. Het ontspant, maakt het hoofd leeg en je wordt er goed gezind van. Je kan er niet jong genoeg mee beginnen! Het is zo goed voor een mens dat het eigenlijk in het ziekenfondspakket zou moeten zitten! Na een zeer aangename dag op het water werd de ondertussen zo wat tot tegen de grond afgebrande bende op het terras van Frituur Koko (naast de ferryterminal) neergezet voor een traktatie met frietjes, kroket of frikandel. Niks is na een dag zeevissen zo lekker dan een bakje vers gebakken frietjes met een snack erbij. Om dat allemaal door te spoelen trakteerde het Carrigaholt Sea Angling Centre uit het verre Ierland nog op een drankje naar keuze.

Wij houden er aan om iedereen die deze dag mee tot een succes gemaakt heeft te danken voor hun inzet.
Onze onvolprezen schippers die hun tijd, boot en brandstof ter beschikking stelden.
Sportvisserij Zuidwest Nederland voor hun steun bij de aankoop van het materiaal.
Svendsen Sport voor de "vriendenprijs" bij de aankoop van het materiaal.
Het Piertje en Mart Brouwers Hengelsport voor het uitstekende aas.
Seafarm voor de mesheften.
Meneer van Gastel voor zijn onderlijnen.
Frituur KOKO voor hun buitengewoon lekkere bijdrage aan een fantastische dag.
Carrigaholt Sea Angling Center voor het koele drankje.

Wij hopen volgende keer weer op jullie medewerking te mogen rekenen!

 

 

   

Zee en Bootvisserij " North Sea Adventure " - " Westerscheldevissen " - 06-51391567

Realisatie Het-Kompjoetertje