Northseaadventure - Westerscheldevissen
Onderhoudsdienst Rene de Back
BTW: NL1493.22.677.B01
KvK: 22059542

Zee en Bootvisserij " North Sea Adventure " - " Westerscheldevissen " - 06-51391567

Home
Contactgegevens
Nieuws / Informatie
De Schipper
The Pirate
Asverstrooiing
Zeehonden trips
Haaien vissen
Haaien foto`s
Haaien video`s
Sharkatag
Westerscheldevissen
Vislocatie De Meerkerk
Vangstberichten
Visverhalen
Tijden en Prijslijst
Opstapdagen
Jeugdvisdag

Jeugdvisdag 2014

Jeugdvisdag 2012

Jeugdvisdag 2011
Jeugdvisdag 2010
Jeugdvisdag 2009

Jeugdvisdag 2008

Jeugdvisdag 2007

Te Koop
Foto`s
Links
Contact route Vlissingen
Contact route Breskens
 

Jeugdvisdag 2010
 

 
4e Zeeuwse Jeugdvisdag weer een voltreffer!Pinkstermaandag 24 mei was de datum waarop 12 jeugdige aspirant bootvissers naar uitgekeken hadden. Op die dag zou namelijk de 4e editie van de Zeeuwse Jeugdvisdag doorgaan. Voor de vierde keer op rij kon de dag doorgaan op de eerste geplande datum, wat ook al opmerkelijk te noemen is met al dat rare kwakkelweer in onze contreien. Nu is The Pirate II van René de Back een flink schip dat wel wat kan lijden, maar voor dat jong geweld moet het gewoon lekker weer zijn, zodat we niet af te rekenen krijgen met de ene zieke na de andere.Rond half acht stonden onze opstappers klaar aan de steiger op Neeltje Jans. Na de nodige formaliteiten kon iedereen aan boord en werden gelijk de reddingvesten aangetrokken. Iedereen werd voorzien van een door Svendsen Sport geschonken hengel en molen. In afwachting dat we door de sluis konden, werden de onderlijnen alvast gemonteerd. Op de kade bleven de wuivende mama's en papa's achter met onze belofte de gasten aan het einde van de middag weer heel terug te brengen mét een dotje vis.We hebben beide beloftes gelukkig waar gemaakt... Iedereen kwam ongehavend uit de strijd en er werd bijzonder goed gevangen. Bij de ZBJ zocht René een plekje op om voor anker te gaan. Een grote tas met zagers en pieren van Zeeaas De Golfbreker uit Vlissingen werd tevoorschijn gehaald en bak met messchelpen van de Seafarm werd geopend, de onderlijn beaasd en een na een konden de gasten beginnen vissen.
Nog voor de laatste op weg geholpen was, hadden de eersten hun dagopener al aan boord liggen. Werkelijk de ganse dag door werd er goed gevangen. Als je de zeer jeugdige leeftijd van sommigen en de onervarenheid van alle vissertjes in acht neemt is dat bijzonder straf te noemen.
Vooraf hadden we afgesproken dat we alle scharren die geen 24 cm haalden weer overboord zouden zetten om te groeien, ook alle, soms forse, botten konden weer vrolijk verder zwemmen.
Aan het einde van de middag hadden we in de kist 220 stuks mooie scharren en 8 flinke schollen. Als we er heel voorzichtig van uit gaan dat we 1 vis op 3 konden bewaren, betekent dat dat er zo'n 700 stuks vis aan boord zijn geweest. In werkelijkheid zal het waarschijnlijk nog een stuk meer zijn, want de verhouding van 1 op 3 is erg optimistisch.
Kortom, de gasten hebben flink uit hun pijp moeten komen met meer dan 60 stuks per man. Als je voor de eerste keer op zee vist en je valt zo vol inde vis, zal het niemand verbazen dat de algemene teneur onder de gasten iets had van: "Wanneer gaan we weer?!"De sfeer aan boord was dan ook opperbest. Er werd flink veel gelachen en we hadden zelfs een jarige aan boord die iedereen op een gebakje trakteerde. Lekker! Ook het sluitstuk van de dag, frietjes bij Kees en Marianne van Frituur de Helling, kan op veel bijval reken. Al half de voormiddag werd er hardop naar uitgekeken. "Straks frietjes!" en "Ik heb er nu al zin in" waren regelmatig gehoorde kreten. Als ze bezig zijn met eten en er over praten, zit het wel goed met de zeeziekte. Helaas, aan het einde van de middag, toen de kleine golfjes overgingen in een zeer lange, lage zwel, ging er toch eentje voor de bijl, maar het mocht geen naam hebben. Echt erg was het niet en enkele minuten nadat er voet aan land werd gezet, was het weer helemaal over.Bij onze terugkeer in de haven stonden de mama's en papa's op het havenhoofd en aan de steiger te wachten. De vangst werd netjes verdeeld en iedereen kon zo'n 20 stuks mooie vis mee naar huis nemen.
In de frituur werd een hoekje van het terras ingepalmd en kon de hele ploeg zich tegoed doen aan verse frietjes met en een frikandel of kroket, doorgespoeld met een lekker koud frisdrankje. Heerlijk!
Naast hun hengel met molen, gingen onze vissers ook nog naar huis met een aantal petten van o.a. Seiwa, Techmarine, iMax en Deltavissers, een Veldgids Zeevissen van Sportvisserij Nederland en een rvs vismaat. Een ervaring rijker en flinke dosis gezonde zeelucht in lijf en leden maakte dat een aantal van hen met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid op de achterbank van de auto al in dromeland verzeild was geraakt, nog voor ze goed en wel van de kering af waren... en zo hoort het! Volgens Bjorn, een van onze gasten, die al "vanalles" mee gedaan had, was dit HET ALLERLEUKSTE, jawel in hoofdletters...Volgend jaar is er weer een Zeeuwse Jeugdvisdag en hopen dan weer op de onmisbare steun te mogen rekenen van onze sponsors, zodat we weer een ploegje jeugdig geweld een hele leuke dag kunnen bezorgen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

   

Zee en Bootvisserij " North Sea Adventure " - " Westerscheldevissen " - 06-51391567

Realisatie Het-Kompjoetertje