Northseaadventure - Westerscheldevissen
Onderhoudsdienst Rene de Back
BTW: NL1493.22.677.B01
KvK: 22059542

Zee en Bootvisserij " North Sea Adventure " - " Westerscheldevissen " - 06-51391567

Home
Contactgegevens
Nieuws / Informatie
De Schipper
The Pirate
Asverstrooiing
Zeehonden trips
Haaien vissen
Haaien foto`s
Haaien video`s
Sharkatag
Westerscheldevissen
Vislocatie De Meerkerk
Vangstberichten
Visverhalen
Tijden en Prijslijst
Opstapdagen
Jeugdvisdag

Jeugdvisdag 2014

Jeugdvisdag 2012

Jeugdvisdag 2011
Jeugdvisdag 2010
Jeugdvisdag 2009

Jeugdvisdag 2008

Jeugdvisdag 2007

Te Koop
Foto`s
Links
Contact route Vlissingen
Contact route Breskens
 

Jeugdvisdag 2009
 

 
We hadden weer ruim voldoende aanmeldingen met juiste antwoorden, zodat het lot wederom heeft beslist wie uiteindelijk meekon en wie, helaas, moest thuisblijven. Ik sta er telkens weer van te kijken dat we zo veel aanmeldingen krijgen, want laten we wel wezen, je kind meegeven naar zee met drie venten die je van haar nog pluim kent… Het is nogal wat!

Weet je wat misschien nog het leukste is aan heel de organisatie van zo’n dag? De 12 telefoontjes die je kan plegen om de winnaars en vooral dan de ouders van die winnaars persoonlijk op de hoogte te brengen. Negen keer van de tien hoor je op de achtergrond iemand lachen, gillen of lawaaierig worden. “Yes!!!”, is een vaak gehoorde kreet. Om maar aan te geven, die gasten kijken daar echt naar uit. Nu is het ook iets om naar uit te kijken. Een dag op zee, lekker vissen, hengel, molen en andere leuke spulletjes cadeau krijgen, vis mee naar huis, frietjes eten, ijsje na… En dat allemaal helemaal gratis, ik kan me vervelender dingen voor de geest halen om een mooie, zonnige zondag te passeren!Zo verzamelden op de wachtsteiger in de binnenhaven van Neeltje Jans afgelopen zondag 12 jeugdige vissers van tien tot vijftien jaar voor een dag op zee met The Pirate II van René de Back. Bij het aan boord gaan werd meteen een reddingvest aangepast en was het wachten op de Roompotsluis om naar zee te kunnen varen. Ondertussen werden de door Svendsen Sport ter beschikking gestelde Ron Thomson-hengels en Okuma-molens opgetuigd en voorzien van een typisch scharpaternostertje. Het uitstekende aas aan boord werd ons bezorgd door ’t Piertje uit Colijnsplaat, Topsy Baits en de Seafarm.
Onze eerste stek van de dag was een beetje NW van de Meerkerk. Er werd volop vis gevangen, maar o zo klein… Slechts af en toe werden er behoorlijke scharren gevangen, de overgrote meerderheid was het meenemen niet waard. Na enkele uurtjes met ups en downs in de vangsten, zijn we de diepe kant van de ZBJ gaan opzoeken, wat resulteerde in iets grotere scharren zodat iedereen zich kon verzekeren van een maaltje bakvissen.

De sfeer aan boord was opperbest en ook tijdens de momenten dat er behoorlijk aan “kantklossen voor beginners” werd gedaan, viel er geen onvertogen woord. Eigenlijk trokken al die gasten redelijk snel hun plan. Af en toe moet je natuurlijk wat aanwijzingen en tips geven, of eens voor hen ingooien wat dan regelmatig resulteerde in grotere vis, maar in grote lijnen ging dat best goed. Voor het eerst sinds we deze dag organiseren is er ook niemand ziek of zelfs maar “kattig” geworden. Aan het einde van de visdag hebben we nog een schooltje makrelen opgezocht, zodat er buiten schar ook nog wat anders in het vistasje kon meegenomen worden. Zo had iedere deelnemer een schar of vijftien en een makreel of 10 voor de pan of rookton. Bij aankomst in de buitenhaven van Neeltje Jans stonden de ouders onze vissertjes al op te wachten, maar ze kregen hen nog niet terug!

Nadat alles verdeeld was kregen onze jeugdige vissertjes ook nog een Seiwa-tasje cadeau. Daarin zal onder andere een Seiwa-pet, een Seiwa-balpen, een Seiwa-sleutelhanger, een Deltavisserspet en van Sportvisserij Nederland de nieuwe Veldgids Zeevissen en de beide bijhorende glanzende posters met alle Noordzeevisssoorten op. Ook de hengel en de molen die ze gebruikt hebben mochten ze mee naar huis nemen.

Eens weer aan de wal hadden we nog een Condor F-240 visvinder, die we van John Ezendam cadeau hadden gekregen, om te verloten onder onze deelnemers. Een getal tussen 1 en 20 werd afgesproken en de gasten mochten gokken welk dat was. We hebben drie rondjes gokken nodig gehad om de 16 boven water te krijgen. Jesper Wolters was de gelukkige winnaar van het toestel.Een visdag is pas écht een visdag als er aan het einde van de dag frietjes van Frituur De Helling gegeten kunnen worden. Daarom zijn we met onze ploeg jonge lui een stuk van het terras bij Kees en Marianne gaan inpalmen, waarna Kees ons allemaal trakteerde op een “frietje met”, een kroket of frikandel en wat te drinken. Toen dat allemaal met heel veel smaak naar binnen was gewerkt, had Kees nog meer goed nieuws. Een ijsje kon er ook nog wel bij! Wat wil je nog meer?! Reuze bedankt Kees, het heeft buitengewoon gesmaakt!Na het ijsje was het tijd om naar huis te gaan. Allemaal lichtjes rood aangelopen kopjes, met een brede glimlach op kwamen dag zeggen. Ik weet 100% zeker dat een aantal van hen nog voor de auto van de kering af was, zaten te slapen… en zo hoort het ook: afgebrand tot tegen de grond. Pas dan heb je de dag helemaal opgebruikt! Daags nadien mocht ik nog enkele leuke mailtjes ontvangen… eentje daarvan wil ik u niet onthouden.
 

   

Zee en Bootvisserij " North Sea Adventure " - " Westerscheldevissen " - 06-51391567

Realisatie Het-Kompjoetertje