Northseaadventure - Westerscheldevissen
Onderhoudsdienst Rene de Back
BTW: NL1493.22.677.B01
KvK: 22059542

Zee en Bootvisserij " North Sea Adventure " - " Westerscheldevissen " - 06-51391567

Home
Contactgegevens
Nieuws / Informatie
De Schipper
The Pirate
Asverstrooiing
Zeehonden trips
Haaien vissen
Haaien foto`s
Haaien video`s
Sharkatag
Westerscheldevissen
Vislocatie De Meerkerk
Vangstberichten
Visverhalen
Tijden en Prijslijst
Opstapdagen
Jeugdvisdag

Jeugdvisdag 2014

Jeugdvisdag 2012

Jeugdvisdag 2011
Jeugdvisdag 2010
Jeugdvisdag 2009

Jeugdvisdag 2008

Jeugdvisdag 2007

Te Koop
Foto`s
Links
Contact route Vlissingen
Contact route Breskens
 

Jeugdvisdag 2008
 

 

2e Zeeuwse Jeugdvisdag aan boord van The Pirate een schot in de roos

Gisteren 31 mei was het weer zover, de 2 e editie van de Jeugdvisdag was een feit. Net als vorige jaar werd er een soort van wedstrijdje gehouden met een vragenlijst. Deze moesten ze invullen en er werd gekeken of deze goed was. Als dat het geval was dan kwam je op de stapel “goede inzendingen”. Uit dat stapeltje werden er 10 goede uitgetrokken en deze vissertjes mochten zich de winnaar noemen van de zeevisdag. Zo verzamelde zich 10 vissertjes (met aanhang) aan de haven van Neeltje Jans. Zo rond de klok van 8 uur verscheen de boot waarmee het die dag zou gebeuren en wel The Pirate van Rene de Back. Snel werden de spullen naar de boot gebracht, want het ruime sop stond op ons te wachten. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als eerste natuurlijk iedereen de zwemvesten aan gedaan, want je kunt niet voorzichtig genoeg zijn. Toen dat allemaal gebeurd was gingen we richting de sluis om geschud te worden. Eenmaal door de sluis kozen we voor een wrak op zo’n 20 mijl uit de kust.Naar een goed uurtje varen waren we er en werden de hengels in orde gebracht voor het vissen. Rene legde de boot mooi weg voor het wrak, want we gingen eerst wat driften. Gelijk bij de eerste drift was het prijs, alle hengels stonden krom van de bonkende gullen. De ene gul naar de andere kwam aan boord en je zag dan ook iedereen genieten. Iedereen ving zijn visje al waren ze wel wat aan de kleine kant, maar natuurlijk gingen alleen de maatse vissen mee en de ondermaatse gingen terug om te groeien.Na diverse driften gemaakt te hebben kozen we voor wat rustigere visserij. We gingen richting de Meerkerk om te kijken of er wat schar zat, en die zat er, en hoe! Er werden volop mooie scharren gevangen, al zaten er soms wat kleintjes tussen die natuurlijk weer terug gingen om te groeien. Werkelijk de ene na de andere schar kwam aan boord en soms wel met 3 tegelijk. In no time vulden de bak waar de schar in bewaard werd gestaag en we hadden zeker een half kistje schar, na die kist kabeljauw.Zo rond de klok van 3 uur zagen we in de verte heel wat meeuwen duiken en dat betekend maar 1 ding, makreel. Snel stelde we voor om wat te gaan makrelen. Eenmaal de hengel omgebouwd voor de makreel werd er richting de meeuwen gevaren. Eenmaal in de school was het zakken geblazen, als je daar de kans voor kreeg, want als je nog maar 5 meter aan het zakken was hingen de haken al vol.Werkelijk heel veel makreel werd er gevangen en iedereen genoot van deze supersportvis. Eenmaal een kistje vol besloten we er een eind aan te maken, want me moesten nog een stukje varen en Koen moest de vis nog schoonmaken. Op de terugweg zag je dat die mannekes en meisje helemaal er doorheen zaten en je zag ze dan ook in slaap vallen (leuk gezicht trouwens).

Na een tijdje kwamen we in de haven aan en de ouders van de kinderen stonden al te wachten om te kijken of ze het naar hun zin hadden gehad en dat hadden ze.Maar de dag was nog niet om, want we gingen nog wat frietjes, snack en wat drinken bij Frituur De Heling. Toen dat gebeurd was werden we bedankt door alle kinderen en hun ouders. Natuurlijk mochten ze alle gebruikte materialen zoals de hengel en molen meenemen, want die waren geschonken door Svendsen Benelux. Verder gaat natuurlijk onze dank uit naar De Deltavissers, The Pirate, Sea Farm, Frituur De Heling, Topsy Bait, Het Piertje, Svendsen Sport.

Corné Marijnissen

   

Zee en Bootvisserij " North Sea Adventure " - " Westerscheldevissen " - 06-51391567

Realisatie Het-Kompjoetertje