Northseaadventure - Westerscheldevissen
Onderhoudsdienst Rene de Back
BTW: NL1493.22.677.B01
KvK: 22059542

Zee en Bootvisserij " North Sea Adventure " - " Westerscheldevissen " - 06-51391567

Home
Contactgegevens
Nieuws / Informatie
De Schipper
The Pirate
Asverstrooiing
Zeehonden trips
Haaien vissen
Haaien foto`s
Haaien video`s
Sharkatag
Westerscheldevissen
Vislocatie De Meerkerk
Vangstberichten
Visverhalen
Tijden en Prijslijst
Opstapdagen
Jeugdvisdag

Jeugdvisdag 2014

Jeugdvisdag 2012

Jeugdvisdag 2011
Jeugdvisdag 2010
Jeugdvisdag 2009

Jeugdvisdag 2008

Jeugdvisdag 2007

Te Koop
Foto`s
Links
Contact route Vlissingen
Contact route Breskens
 

Jeugdvisdag 2007
 

 
Jeugdvisdag 20 mei 2007

Een paar weken geleden rinkelde de telefoon en werd ik gebeld door Koen de Biévre van de Deltavisssers met de mededeling dat mijn zoon een prijsvraag had gewonnen en mee zou mogen op een zeevisboot. Of ik dat wist en of dat mocht. Mijn zoon, Marijn, veerde al op van de bank want dat was nou precies waarop hij al een poosje aasde. Met een visboot mee, want vissen doet-ie al zijn hele leven, vanaf dattie kan lopen gaat hij met mij mee vissen op het strand soms op tijden dat andere kinderen al lang op een oor lagen. Zoiets zit kennelijk in het bloed. Natuurlijk mocht het.

Gisteren was het dan zover. 10 jeugdige prijswinnaars arriveerden op de plaats van bestemming, waar het nog even wachten was op "The pirate" .

Het was prima weer en weldra verwelkomde schipper René de Back de 9 gespannen mannen en 1 meisje! Na het reddingvest omgedaan te hebben was het even toekijken naar de gloednieuwe hengels die opgetuigd werden met mooie nieuwe molens. Vanuit de sluis zwaaiden we de meute gedag. (nu typt Marijn verder)

"We vaarden naar de R4. Daar het aas aan de haken gedaan en ingegooid. Al gelijk zag ik mijn topje bewegen, even gewacht en toen gaan draaien. Dat resulteerde in een mooie schar, en een ondermaatse wijting. Heel de boot ving vis, en na enige tijd hadden iedereen wel een paar visjes gevangen. Wel veel ondermaats schar, en geen erg grote. Daarna verhuist op hoop op grotere schar. Hier was het precies hetzelfde als de vorige stek, wel veel schar maar veel ondermaats. Daarna verkast naar de Meerkerk. Mijn hengel lag net in het water, en gelijk al een grote klap. Opgedraaid, maar bleek vast te zitten aan een stuk oud ijzer, touw of iets dergelijks. Daarna afgetrokken. Het anker even losgemaakt en twintig meter verderop gevist. Dit, omdat we anders onze lijnen verspeelden in het wrak. Hier draaide iedereen wel een gulletje op.

Koen en René visten ook mee. Als zij eenmaal beet hadden, mochten diegene die nog geen gul op het droge had gekregen hem bovendraaien. Hoewel er maar een paar waren die zelf gul vingen werd er om de vijf minuten wel een bovengedraaid. Allemaal zo rond de 30 en 45 cm. Dit zijn hele anders vissen dan die scharretjes. Naarmate de dag eindigde begon het wat te spetteren. Nu gaan varen naar de buitenhaven van Neeltje Jans daar de vis geteld, en verdeeld. De vangst over heel de boot waarvan hier alles maats: 44 x gul. 101 x schar 2 x wijting, 146 vissen gedeeld door tien was zo`n veertien visjes de man.

Ik ben er van overtuigd dat ik zeker wel 20 maatse scharren heb gevangen, en ook meer gul. Maar ja, daar draait het op zo`n dag niet om". Tot slot nog frietjes gegeten met z'n allen en iedereen kreeg de gebruikte hengelspullen zelfs mee naar huis.

Koen, René en Corné bedankt voor dit initiatief en de goede leiding!

Fam. Koole

   

Zee en Bootvisserij " North Sea Adventure " - " Westerscheldevissen " - 06-51391567

Realisatie Het-Kompjoetertje